Antropologie

NENEA IANCU RÂDE DE NOI ŞI CU DOSUL

 Toate naţiunile îşi au proprii „faliţi” ! Şi atunci cum ar deveni „situaţiunea” dacă noi, deştepţii Balcanilor, nu am avea „faliţii” noştri,pe care cu filingul nostru rânced, prost i-am ales.Bântuie Occidentul şi estul European de scrisorele intenţionat pierdute, păstrate la mare preţ de fel de fel de „pişicheri”, propulsând în vânt de fustă tip ZOE, până sus în Parlament, puzderii de alde DANDANACHE, depăşiţi, ramoliţi şi năuciţi de clinchetul zurgălăilor ascensiunii.

 Neamurile lui PRI STANDA, amărăştene, cu „renumeraţii mici”, după buget, dau cu jula la steagurile îndestulării de pe unde apucă, în vederea echilibrării balanţei financiare familiale.

 TIPĂTEŞTII şi CAŢAVENCII, „vampiri ce sug sângele poporului”, azi liberali, mâine democraţi ori conservatori, se scuipă prin presă, urmând a se pupa focos apoi în ritm de sârbă în Piaţa Independenţei, ca semn de împăcare pentru prostime,respect pentru urbe la nivel guvernamental şi prosperitate naţională.

 În vreme ce un „popă” reformat ne scindează, după îmbârligarea minţii sale, în muncitori şi cerşetori, unul ajuns sus de tot ne sugerează vremea austerităţii eterne, alţii şi altele, că suntem o naţie de asistaţi şi nevolnici, Nenea Iancu mustăceşte şi-şi zice în gând:”nimic nu s-a schimbat sub soare mon cher”.

 Şi…, vorba lui Neluţă fost secretar de partid:”sî chiorăsc dacă nu-i aşa”.

 Se apropie alegerile,iar politicienii îşi tocesc pingelele şi limbile în fel de fel de drumuri glodite şi discursuri pompoase, de parcă stomacul nostru s-ar hrăni cu principii, programe şi propagandă.Pe la toate televiziunile, pro sau contra puteii, că de,se împărţiră şi astea, se satirizează dur toate tembelismele şi nonsensurile puterii şi opoziţiei,dar curios, acestea nu pricep nimic.Toţi au idei şi doresc din toate sufletele lor pline de mâzgă şi bacilul puterii, binele poporului, dar nu se pot manifesta economic, precum câinele cu priviri inteligente,dar incapacitate de exprimare. Zăbăug, cu capul în nori, alegătorul lihnit întocmeşte liste,care de care, mai hilare, iar la final de total îşi dă cu pumnii în cap, pentru că o simplă adunare îl trimite în SFÂRŞENIE, nedăruindu-i milioane, ca la concursurile de la televizor sau radio.

 Apoi…nervos şi epuizat că a omis de la calcul „luminili” ori „gazili”, de valori astronomice, 10010000 lei vechi, suprimă vreo patru de zero şi plonjează în spaţiul mirific al Sherezadei din 1001 de nopţi, căci el este omul muncitor şi visător, cu alte cuvinte -NIMENI,LEFTER.

 Nenea Iancu şi-a terminat de savurat berea „acolo sus”, trage cu sete din ţigară, se şterge tacticos pe mustaţă, îşi potriveşte pălăria şmechereşte şi şopteşte satisfăcut, dar şi cu mare invidie că îl văduvi soarta de contemporaneitatea personajelor:”Ai puţintică răbdare stimabile !”.

mircea bostan

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button