Diaspora

3,14-pesonal

Oare exista firme in care salariatii se comporta precum elevii de 5-8 la scoala? Vesnic pusi pe farse, pe harjoana, pe intreceri, pe imbranceli, pe hormonale incercari? Ar fi interesant sa muncim cu pauze la fiecare 50 min in care sa iesim pe holuri sau in curte si sa tipam zburdand liberi, spre zambetul sau macar incruntarea sefilor ? Proletari din toate tarile, sunati clopotelul ¡

Mi-e teama ca pentru a iesi din interminabilul marasm politic, romanii buni vor trebui sa invete sa redevina membrii de partid. Sa mearga la partid ca la club, ca la « sala », ca la un bridge cu baietii. Sa vad eu atunci pe unde scot camasa actualii lideri si sefuti atat de permanenti si corupti. Cat repugna si cat poate sa atraga un asa indemne?

In aeroporturi in Spania: Check-in este Facturacion, iar destinatie este Destino. Ca-n viata, trebuie sa platesti sa iti atingi destinul.

Cand sunt stresati la servici, medicii stomatologi viseaza noaptea dinti, danturi, guri pline de probleme de rezolvat, carii cavernoase emanand gaze arse ? Cand pe noi ne doare o masea de nu adormim noaptea, pe ei ii doare un popor de masele ? Promit sa incep sa intreb stomatologi despre asta.

In avion, eu pe D, doi barbati – ca la 30-40 de ani – pe E si respectiv F. Au jucat tot drumul Spanzuratoarea, hlizindu-se si ciupindu-se echivoc din cand in cand.

Mi-au spus acum cativa ani niste consultanti simpatici, in urma unor teste simpatice, in simpaticul Bruxelles (unde mereu cand ma aflu-n treaba iau o bere sau chiar doua la « Mort subite »), cum ca as fi delfin d.p.d.v. caracter. Treaba buna cica. Inteligent, jovial, dar si puternic, delfinul nu are nici un inamic in ocean. Nici rechinul, nici balena nu isi permit sa il atace. E de bine in ocean, dar de cum tragi la mal, ca delfin, te prind oamenii, te dreseaza si te pun sa treci prin cerc, sa sari dupa pesti proaspat morti, ba, am auzit,  chiar te si calaresc in statiuni all inclusive. E si grea e si frumoasa viata de delfin.

Am fost printre cei 1% care (cica) ar fi apucat bilete la U2 in Viena, pe 30 august 2010, dupa o dimineata plina de emotii in fata computerului. Un roman in Austria, conectat la un site in Germania sa vada baieti de Irlanda peste un an. Asta da business global, frate Bono si vere The Edge! I can’t live with or without you.

 

 

Sorin Petrescu

Viena, octombrie 2009

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button