Antropologie

Colocvii de Antropologie

Ţinta şi esenţa antropologiei este cunoaşerea omului, ceea ce este altceva decât adunarea de cunoştiinţe despre om, preţioase şi acestea într-o altă etapă. Între cunoştiinţe despre fenomen şi cunoaştrerea unui fenomen este o deosebire de calitate. Cunoaşterea presupune înţelegere şi totodată perspectivă.

De ce antropologie?

Pe plan naţional sunt puţine sau chiar lipsesc contribuţiile teoretice, sintezele cu orizont teoretizant. Este de remarcat nevoia de sinteză fie de prim plan fie de plan secund. Să reţinem şi să reacţionăm corespunzător aşadar la lipsa de coerenţă şi de conjugare care motivează impresionantul proces de expansiune al antropologiei şi care este o necesitate reală a zilelor noastre.

În plus, astfel de soluţii pot devenii factori activi de modificare a mentalităţilor deficitare (în creştere), manifestate la toate segmentele de vârstă (copii, tineri, adulţi şi oameni în vârstă), determinate de impactul brutal al schimbărilor din ultimii 18 ani.

De aceea vă invităm la:

Palatul Cercului Militar Naţional

Sala «Ştefan Cel Mare», etajul 2, intrare prin simeza rotondă de pe blv.Regina Elizabeta

În ziua de:

Miercuri 19 ianuarie orele 17.15

Pentru a deschide prima şedinţă a Cercului de Antropologie a cărui temă de dezbatere este: „Bătrâneţea, un dar al vieţii”, cu o prezentare susţinută de Adrian Majuru.

batrâneţea este un dar al vieţii

Invitaţi:

Profesor dr. Constantin Bogdan, medic primar, specialitatea gerontologie şi geriatrie

Conf. univ. dr. Octavian Buda (Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”; Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti)

Lector univ. Valentin Protopopescu, Facultatea de Film – UNATC, Bucureşti

„Bătrâneţea este un proces ce prezintă o mare variabilitate interindividuală, în care capacitea de răspuns la stres este întârziată, riscul de imbolnăvire creşte, mecanismul homeostatic intră în declin, capacităţile cognitive se reduc, etc. Unii consideră, ideea e controversată, că bătrâneţea ar fi o boală şi încearcă să o trateze. Bătrâneţea nu este o boală.”( Dr.Ioan Oprescu)

PS. Intrarea este liberă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button