Antropologie

Studiu sociologic: 67% dintre americani au auzit de România; 71% – de Transilvania

Mai mult de jumătate dintre americani (67%) au auzit de România, iar aproape trei sferturi (71%) au auzit de Transilvania – reiese din studiul sociologic „Valori, percepţii şi reprezentări ale populaţiei în România şi Statele Unite ale Americii”, prezentat marţi la Academia Română.

„67% dintre americani au auzit de România. Mi s-a părut o chestie fenomenală. (…) I-am întrebat ce ştiu de România sau contextul în care au auzit de România. 23% ştiu că e o ţară, ceea ce deja e o chestie, adică nu e un oraş sau ştiu eu ce. Pe gimnastică – 4%. Dacă puneam întrebarea asta în apropierea Olimpiadei de Vară, probabil procentul ar fi fost mai mare”, a declarat Brett Loyd, preşedinte şi CEO al The Polling Company.

El a precizat că, potrivit cercetării sociologice, 71% dintre americani au auzit de Transilvania.

Brett Loyd a evidenţiat faptul că „7 din 10 americani ştiu că România este o ţară din Europa”, dar doar 35% spun că aceasta se situează în zona Mării Negre.

Studiul „Valori, percepţii şi reprezentări ale populaţiei în România şi Statele Unite ale Americii” este bazat pe două sondaje de opinie, realizate simultan în Statele Unite ale Americii şi în România de companiile de cercetare sociologică The Polling Company (SUA), respectiv Inscop Research (România). Cercetările au avut la bază un chestionar amplu, comprehensiv, focusat pe teme similare, respectiv pe teme specifice fiecărei ţări, rezultatele evidenţiind valorile, atitudinile şi stările de spirit ale societăţii româneşti şi ale celei americane în anul 2018, cu particularizări specifice.

AGERPRES

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button