Antropologie

Uimitoarea popularitate a unei găuri într-un zid englezesc stârneşte uluială pe TripAdviser

O banală deschizătură rotundă făcută într-un zid acoperit cu plăci de gresie, situat lângă intrarea unei bănci dintr-un mic oraş englez, a fost transformată, în derâdere, într-o veritabilă atracţie turistică de către internauţii de pe TripAdviser, determinându-i pe administratorii acestui site turistic să suspende comentariile ce o vizau, informează AFP.

Gaura din zid, fără nicio pretenţie arhitecturală, situată lângă bancomatul băncii NatWest din Ilkeston, oraş din centrul Angliei, a fost propulsată, graţie comentariilor elogioase şi ironice, în fruntea atracţiilor turistice ale localităţii, devansând muzeul de istorie locală şi bisericile sale.

TripAdviser, acuzat cu regularitate că nu administrează prea bine mesajele care îi sunt adresate, a decis luni să facă invizibile cele 62 de opinii scrise de internauţi şi a suspendat posibilitatea publicării unor noi opinii despre noul „obiectiv turistic”.

„Din cauza unui eveniment recent relatat în mass-media care a generat un număr mare de comentarii care nu descriu o experienţă directă cu acel stabiliment, am suspendat publicarea unor noi opinii pe această pagină”, se afirmă într-un mesaj publicat pe pagina site-ului.

Succesul deosebit obţinut de „Natwest Hole” („Gaura din Natwest”) a atras atenţia mass-media locale, dar şi o mulţime de comentarii amuzante şi ironice, iar anumiţi internauţi au publicat pe internet şi fotografii făcute la faţa locului.

„Am văzut Marele Zid Chinezesc, Turnul Eiffel, Marele Canion, dar Gaura din NatWest este cea mai inspirată construcţie pe care am văzut-o vreodată”, a scris un internaut, citat de presa britanică înainte ca posibilitatea de a scrie comentarii să fie suprimată.

„Felul în care muncitorii au putut să construiască o operă de o astfel de amploare în anii ’90 depăşeşte puterea mea de imaginaţie”, a adăugat un altul.

„A şasea vizită la această atracţie făcută săptămâna trecută, merită efortul celor nouă ore pe drum”, a scris un al treilea.

În septembrie, TripAdviser a anunţat că a blocat 1,4 milioane de opinii „false” publicate în 2018, într-o perioadă în care numărul total al comentariilor primite pe site era de aproximativ 750 de milioane.

Anumite comentarii pot fi fanteziste, precum cele despre Ilkeston, în timp ce altele sunt făcute pentru a manipula nota acordată unui stabiliment turistic, făcând-o să crească sau să scadă. AGERPRES

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button