Antropologie

Chopin&Champagne #6: Concert Light Quartet-MART8

Salonul muzical Chopin&Champagne, o inițiativă a pianistei Mădălina Pașol, s-a născut în 2004, la Berlin, din dorința de a apropia muzica clasică de public și invers. Chopin&Champagne vă invită lunar la concerte de muzică clasică alături de nume importante ale scenei muzicale românești.
–––––––-
PROGRAM

El Choclo
Acorazado rivadavia
A. Piazzolla – Chau Paris
Bésame mucho
Sabor a mi
Assassin’s Tango (Mr.&Mrs. Smith)
Cielito Lindo

Stand by me
Summertime
All About That Bass
Somewhere over the rainbow
Fly me to the moon
Fever, Hit the Road
G. Bizet – Habanera

Invitați speciali: Ansamblul Complet
–––––––-
Suport recomandat: 50 RON/persoană
Accesul se face strict pe baza rezervării dumneavoastră.

Rezervări la 0725878903 sau pe formularul Google.

Light Quartet reunește 4 colege, absolvente ale Universității Naționale de Muzică din București. Încă de la înființare, în vara anului 2014, ne-am propus să încântam publicul abordând piese de genuri diferite, într-o manieră proprie. Pe parcursul existenței noastre ca cvartet, ne-am pus la încercare creativitatea și astfel am lărgit și paleta genurilor muzicale. În prezent abordăm piese din sfera muzicii pre-clasice (baroc), clasice (arii din opere celebre), latin-americane (tango-uri), cafe-concert, piese jazz, coloane sonore din filme și desene animate, coveruri pop, pop-rock si rock, piese de actualitate, ajungând până la reinterpretarea unor piese din sfera muzicii tradiționale românești (Maria Tănase).
Repertoriul nostru cuprinde lucrări interpretate instrumental sau vocal-instrumental. Printre aparițiile noastre publice se numără concertele susținute la Ateneul din Tecuci, în Malleray – Elveția, colaborări și concerte cu trupa rock Luna Amară (Cluj), recitaluri în cadrul Galei ArtOut, Festivalului ,,Muzică clasică la metrou”, apariție în emisiunea ,,Românii au talent” -Pro Tv, emisiunea radio “Imi place să LogOut” cu Bogdan Șerban (Radio Guerrilla) și la Radio3net ,,Florian Pittiș”.
Anul 2019 a însemnat pentru Light Quartet abordarea genului musical, un concept de teatru musical despre viața Mariei Tănase, după o idee a liderului formației, Elena Albu.

Componența cvartetului:
Elena Albu – vioara I și voce
Anamaria Anca – vioara a II-a
Rebeca Tănasie – violă
Camelia Iancu – violoncel

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button