Antropologie

Ludwig Van Bethy

„Ludwig Van Bethy”, textul și regia Andrei Adam

Unde începe şi unde se termină familia? Unde începe şi unde se termină dorinţa de a avea un copil? Cât înseamnă dorinţa şi cât înseamnă ego? Societatea oferă un cadru ideal sau cadrul existent dă notă unei societăţi care se vrea ideală? Întrebările acestea dau naştere unei poveşti care, la rândul ei, dă naştere unor alte întrebări. Spectacolul LUDWIG VAN BETHY înseamnă alăturarea unor principii psihologice în sfera unor oameni cu anumite trăiri, traume şi bagaje, fiecare cu imaginea sa distinctă despre copilărie şi familie.

Lumea, după cum ştim cu toţii este o perspectivă a adultului, însă spectacolul apasă şi pe perspectiva copilului. Ce anume îşi doreşte copilul? Cât din ce îşi doreşte copilul este şi ce îşi doreşte adultul? Oare adultul se asigură că e pregătit să întâmpine copilul? Avem copii pentru că ne dorim să construim alături de ei sau ei sunt produsul unei construcţii individuale? Iată o altă serie de întrebări asupra cărora se apleacă povestea unei piese care nu şi-a propus doar urmărirea unui fir epic a personajelor!

Personajele sunt construite pe scheletul unor evoluţii diferite ca perspectivă, însă asemenatoare ca statut existenţial. Un doctor generalist care a devenit un specialist în profesia să tocmai pentru a da o notă pozitivă dramatismului propriei vieţi. Este un om care nu face alegeri de dragul de a le face, ci doar după ce se asigură că totul are substanţă demnă de luat în seamă. Copilul, pentru el, nu e o prioritate, dragostea însă e. Bethy, un psiholog care îşi doreşte un copil cu orice preţ şi care nu vede structurarea unei familii ca esenţă, ci ca o urmare a unei direcţii formate în jurul unui copil. Ludwig, un artist care îşi orientează toată viaţa către un concert foarte bine pus la punct. Sloganul şi ideea pe care îşi formează viaţa este „De la do la do sunt două opriri!”. Asta e şi ideea centrală a spectacolului! În orice linie a lumii sunt două puncte, două opriri, două începuturi.

Distribuție:
Ludwig – Robert Poiană
Van – Massimiliano Nugnes
Bethy – Teodora Colţ

Textul și regia: Andrei Adam
Proiecţii video: Dorel Mihăilă
Afiș: Mădălina Sinoae

MART8-Duminică la 17:00 – 18:15
Durată: 1h 15 min, fără pauză
Vârsta recomandată pentru spectatori este de 12+ ani.
Spectacolul conține scene de violență fizică și verbală.

Modalități de achiziționare a biletelor și abonamentelor:

* Online: mySTAGE, iaBilet.ro, AmBilet.ro, Eventbook. Prețul diferă în funcție de taxele și comisioanele fiecărei platforme de vânzare bilete!

* Rezervare la numărul de telefon 0729.669.714. Prețul biletelor este 40 lei. Acestea se pot ridica înainte de începerea spectacolului.

*** Prețurile biletelor pentru elevi, studenți și pensionari este de 25 de lei. Acestea se pot achiziționa doar prin rezervare telefonică.

–––––-
Producție BREASLA ACTORILOR

Teatrul InDArt
Str. Colței, nr. 44, Sector 3, București

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button