Definițiile spațiului, ale timpului, vitezei și energiei nu le sunt accesibile

06 mai 2020 Eantropolog Cultura

< Misiunea mea este să îmi omor timpul, a lui să mă omoare pe mine. Ne înţelegem bine, ca între asasini.
Nimic nu va putea să-mi scoată din minte că lumea asta e fructul unui zeu tenebros ce-şi prelungeşte umbra în mine, şi că misiunea mea este să duc la ultimele consecinţe blestemul ce apasă asupra lui şi a operei sale. >

Emil Cioran în Demiurgul cel rău

Comentariul meu:

Și-au bătut capul și n-au reușit să afle ce este timpul, au murit ca muștele toți filozofii ăștia. Nici fizicienii nu reușesc să înțeleagă bine noțiunea și o dau pe calea clasică, intuitivă, până reușesc să stabilească niște ecuații care par să funcționeze. Dar definițiile spațiului, ale timpului, vitezei și energiei nu le sunt accesibile iar când aduci vorba de aceste dificultăți pe care le au, schimbă subiectul și vin cu niște „vrăjeli” de 2,50 lei.
După mine, jumătate dintre savanții lumii ar trebui să lucreze pentru înțelegerea și controlul timpului și încă un sfert pentru înțelegerea și extinderea noțiunii de conștiință (sau conștiență). Dar ei „se fac că plouă” și-i lasă pe cei care ne conduc din umbră (posibil extratereștri) să-și facă jocul și să ne lichideze pe toți, încet, după un program milenar, promițându-ne cu zâmbetul pe buze prin intermediul slujitorilor bisericești că vom trăi veșnic, dar fără nici o dovadă palpabilă.

de Gilly Graur

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
E-antropolog © 2020 . Designed by: Livedesign