Actualitate

Tur ghidat online prin Berlin: de la Poarta Brandenburg, la Checkpoint Charlie

Ai fost în Berlin? Descoperă cosmopolita și avangardista capitală a Germaniei la un tur ghidat online. Evenimentul De la Poarta Brandenburg, la Checkpoint Charlie are loc marți, 2 iunie, de la 19.00 și e organizat de Fundația Calea Victoriei. Istoricul Ionuț Mircea Marcu te provoacă să descifrați împreună istoria Europei moderne „la firul ierbii”, pornind de la multele atracţii pe care ni le oferă acest oraş plin de vitalitate.

Berlinul are „de toate pentru toţi”: clădiri cu trecut imperial, muzee şi memoriale ale ambelor totalitarisme ce au marcat secolul XX (nazismul şi comunismul), vestigii antice în celebrul Muzeu Pergamon şi cartiere moderne.

Ne vom plimba împreună pe lângă râul Spree, vom vedea celebra Poartă Brandenburg, simbol atât al istoriei germane, cât şi al celei europene. Vom discuta despre trauma Holocaustului la Jüdisches Museum, unde ne vom opri pentru sala cu „frunzele căzute” (Shalekhet), dar şi pentru Grădina exilului, cu cei 49 de monoliţi.

Vom vedea ce a mai rămas din Zidul Berlinului, care a despărţit oraşul pentru decenii întregi în timpul Războiului Rece. Trecem apoi din est în vest, pe la Checkpoint Charlie.

Nu vom rata nici obiective culturale precum Insula Muzeelor sau Universitatea Humbold. Vorbim şi despre clădirea Reichstag-ului sau sediul oficial al Cancelarului. Turul nostru virtual prin capitala Germaniei se va încheia într-unul dintre cartierele moderne ale Berlinului.

Ca să participi, plătește online, direct de pe site, taxa de participare – 50 de lei. Cu câteva zile înainte de data începerii, vei primi pe mail linkul unde poți urmări live turul ghidat online.

Related Articles

Back to top button