Actualitate

Istoria românilor – Atelier pentru liceeni (14-17 ani)

Hai la un curs de istorie altfel. Cum? Online, live, interactiv, pentru adolescenți. Adică pe gustul tău. Cu întrebări, cu informații relevante și puse în context.

Istoria românilor – Atelier pentru liceeni e organizat de Fundația Calea Victoriei, cu frecvență zilnică, în perioada 6-10 iulie, de la 16.30. La finalul celor 5 întâlniri vei vedea că ai reținut mai simplu și pe termen lung fapte și concepte istorice importante pentru cultura ta generală.

Vei parcurge împreună cu lectorul cele mai importante etape istorice din evoluția poporului român. Afli poveşti din viaţa cotidiană a oamenilor ce au trăit în epoci diferite şi le discuți înțelesul, cu colegii tăi.

Temele celor 5 întâlniri:

1. Povestim despre daci, romani şi perioada medievală. Înţelegem cum s-a format poporul român, de ce au existat provincii separate pentru câteva sute de ani, care au fost domnitorii importanți şi care este moştenirea lor culturală, prezentă până astăzi.

2. Revolte și revoluţii în istoria românilor. Discutăm despre direcţiile culturale pe care le trasează secolul al XIX-lea.

3. Familia Regală. Vorbim despre cele două Războaie Mondiale şi transformările resimţite în ţară în urma lor.

4. Istoria ultimilor 70 de ani. Perioada comunistă este prea putin dezbătută în şcoală. Ne vom îndrepta atenţia şi spre perioada contemporană, ca să înțelegem ce s-a întâmplat în decembrie 1989 sau în primăvara anului 1990. Ajungem la momentul integrării României în structuri internaţionale, precum Uniunea Europeană sau NATO.

5. Facem un tur ghidat, online, la care înveți cum să cauți urme ale istoriei în oraşul în care locuiești. La curs vei explora online străzile din zona Grădina Icoanei, din București.

Taxa de participare – 350 de lei – poate fi achitată direct de pe site, de pe pagina cursului, sau prin transfer bancar. Faci plata și, cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări cursul.

Related Articles

Back to top button