Actualitate

Atelier online de Astronomie: Constelații, sateliți, galaxii

Te-ai gândit cum arată cerul văzut din spațiu? Sau cât de aproape e momentul în care oamenii se vor putea muta pe altă planetă? Cât de bine te orientezi pe cer?

Pentru curioșii incurabili, din 15 septembrie, de la 19.00, Fundația Calea Victoriei organizează un Atelier online de astronomie: 5 seri în care înveți, într-un mediu relaxat şi nonconformist, ce se întâmplă pe cer.

Nu tot ce ai văzut în filmele S. F. sau pe youtube e adevărat sau complet, ca informație. Adrian Şonka, astronom, are multe să-ţi povestească despre roiuri stelare, nebuloase, stele duble, asteroizi şi lungimi de undă.

În cele cinci întâlniri de curs live, interactiv, vei avea destul timp ca să pui întrebări și să discuți cu lectorul despre fenomenele astronomice care te interesează. De exemplu, ai să pleci de la curs cu noţiuni solide şi cunoştinţe temeinice despre poeticele stele căzătoare, ca să ştii exact când e cazul să planifici o excursie nocturnă în natură.

Vei afla lucruri pe care nu le știai despre eclipsele de Lună sau de Soare, despre măsurarea distanţelor din Univers şi ultimele descoperiri ştiinţifice în ceea ce priveşte posibilitatea vieţii pe alte planete.

Atelierul se desfășoară online, are cinci întâlniri, cu frecvență săptămânală, marțea, de la 19.00 la 21.00. Taxa de participare – 375 de lei – se poate plăti online, chiar de pe pagina cursului. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde vei urmări cursul, live.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button