Actualitate

Cotroceni: tururi ghidate în cartier

Cartierul Cotroceni e o oază verde cu vile frumoase, ruptă de agitația centrului Bucureștiului. Cum așa? Ce era acolo înainte? Cine a locuit acolo?

Intersectăm epoci și straturi urbane ale Cotrocenilor într-o serie limitată de tururi în weekend-ul 31 octombrie – 01 noiembrie.

Cristi Radu (instagram.com/raidenbucharest), urban storyteller, te duce pe străzi și-ți arată câteva locuri esențiale din cartier, pe un traseu care unește fântâni ca-n Place de la Concorde din Paris cu case de industriași, vile cu arhitectură spectaculoasă și scări colorate. Ia-ți camera foto și încălțări lejere și hai la plimbare! Vei afla lucruri interesante. Tururile sunt realizate independent.

► CÂND? Sâmbătă 31.10 și duminică 01.11, câte 2 tururi pe zi, de la ora 11:00 (dimineața) și 15:00 (după-amiaza). Un tur durează aproximativ o oră și jumătate – două ore.

► PARTICIPANȚI. Numărul maxim de participanți la un singur tur este de 20.

❗ CUM TE ÎNSCRII? Trimite un e-mail la rezistenta.urbana@gmail.com, cu subiectul „Tur Cotroceni”, precizează ziua (sâmbătă 31.10 sau duminică 01.11) și ora (11:00 sau 15:00) la care vrei să participi, numele și numărul tău de telefon mobil (trebuie să fie valid). Numărul de telefon va fi ținut confidențial și utilizat doar în cazul unei anchete epidemiologice, în condițiile actualei pandemii. Dacă înscrii mai multe persoane, e nevoie de numele și numerele de telefon ale tuturor. Excepție fac minorii, a căror responsabilitate a participării lor la tur o poartă părinții/însoțitorii.

❗ RĂSPUNDERE PERSONALĂ. Prin trimiterea e-mailului cu înscrierea la tur, declari implicit pe proprie răspundere că, în ultimele 14 zile, nu ai avut și în prezent nu ai simptome asociate COVID-19, că nu încalci regulile privind izolarea/autoizolarea sau carantinarea. Răspunderea se extinde și în cazul mai multor persoane înscrise de o singură persoană.

► ACCESUL. Participarea la tur se face în baza unui suport voluntar recomandat de 30 lei/persoană, oferit pe loc.

► PUNCT DE ÎNTÂLNIRE. Părculețul din fața bisericii Sf. Elefterie-Nou, aproape de gura de metrou Eroilor. Încearcă să ajungi cu 10-15 minute înainte de ora de începere, pentru validarea rezervării.

❗ MĂSURI SANITARE. Participarea se face numai cu purtarea măștii de protecție (care să acopere atât nasul, cât și gura) pe toată durata turului și menținerea unei distanțe rezonabile (1,5 – 2 metri) față de ceilalți participanți.

❗ IMPORTANT. În funcție de condițiile meteo, pot fi anulate tururi, situație care se va anunța de îndată pe event și individual pe e-mail, celor înscriși pentru respectivul interval orar. De asemenea, când se epuizează locurile pentru un anumit interval orar dintr-una din cele două zile, anunțul se face tot pe event.

Ne vedem la tururi!

instagram.com/bucurestirealist
instagram.com/typography.bucharest

Related Articles

Back to top button