Actualitate

Casti Divi – Opera în interpreţi de legendă

Fundația Calea Victoriei te invită la un nou curs online susținut de Marius Constantinescu, prezentator şi realizator radio-TV. De data aceasta, vom explora lumea fascinantă, plină de emoţie şi strălucire a operei. Cursul Casti Divi – Opera în interpreţi de legendă începe joi, 12 noiembrie, de la 19.00. Toate cele trei întâlniri au loc online, live, în seri de joi.

Marius Constantinescu va povesti despre soprane şi tenori de legendă, nume mari ale muzicii mondiale.

După divele veacului al XIX-lea (Malibran, Viardot) şi cele ale zorilor modernităţii (Patti, Melba, Cavalieri), diva contemporană se întrupează în persona, artistică şi privată, a Mariei Callas. Este cântăreaţa far a secolului XX, cea care reprezintă cel mai semnificativ punct de turnură în felul în care opera este percepută în rândul publicului.

De la ea, drumul spre noile zeiţe ale scenei lirice este deschis şi pavat cu nume ca Tebaldi, Sutherland, Nilsson, Zeani, Price, Caballé, Scotto, Freni, Bumbry, Verrett, Cortez, Cotrubaş, Miricioiu, Fleming, Gheorghiu, Netrebko, Dessay. Fiecare cu identitatea ei, cu atributele de unicitate, cu fanii, cu intersecţia şi anecdotele lor. Fiecare, însă (şi atâtea altele asemenea lor), inatacabilă în valoare, charismă şi emoţie.

Nu uităm să povestim despremarii tenori ai contemporaneităţii. Adesea mergem la operă pentru a asculta o arie sau doar… o notă acută. Trei tenori au redefinit noţiunea de celebritate: Plácido Domingo, Luciano Pavarotti şi José Carreras. Vom glisa pe firul anilor înainte şi înapoi, în căutarea şi redescoperirea marilor tenori, de la Mario del Monaco şi Franco Corelli, până la Jonas Kaufmann şi Juan Diego Florez.

Cursul va cuprinde şi fragmente audio-video din opere, în interpretări celebre, care vor însoţi prezentarea marilor interpreţi lirici abordaţi şi exemplificarea elementelor care i-au făcut legendari.

Cursul are loc online, în seri de joi, de la 19:00 la 21:00, începând din 12 noiembrie 2020. Taxa de participare este de 240 de lei și o poți plăti online, direct de pe site. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări cursul. Dacă ai întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Related Articles

Back to top button