Actualitate

O PERSONALITATE PE ZI: Biologul american Raymond Pearl

Biologul Raymond Pearl s-a născut la 3 iunie 1879, în New England, fiind considerat unul dintre fondatorii „biogerontologiei”. Şi-a petrecut o mare parte a carierei la Universitatea Johns Hopkins, în Baltimore.

A absolvit, în 1899, Dartmouth College, şi, ulterior, Universitatea din Michigan, unde a obţinut doctoratul în zoologie, în 1902, potrivit enacademic.com.

În 1906, a petrecut un an studiind sub îndrumarea lui Karl Pearson la University College din Londra. În această perioadă a descoperit biometria.

La întoarcerea în SUA, s-a dedicat studiului geneticii. A publicat, în 1927, articolul ”The Biology of Superiority”. A contribuit la înfiinţarea Uniunii Internaţionale pentru Studiul Ştiinţific al Problemelor Populaţiei.

A înfiinţat, în 1926, „The Quarterly Review of Biology”. A fost considerat unul dintre fondatorii „biogerontologiei”.

A făcut parte, în perioada 1929-1935, din consiliul Science Service, în prezent cunoscut drept „Society for Science & the Public”.

În lucrarea sa „Alcohol and Longevity” (1926) a explicat relaţia dintre longevitate şi consumul moderat de alcool. Prin demersurile sale, a demonstrat, în 1938, efectele negative ale fumatului asupra sănătăţii.

S-a stins din viaţă la 17 noiembrie 1940, în Baltimore.

AGERPRES/

Sursa foto: medicalarchives.jhmi.edu

Related Articles

Back to top button