Actualitate

Mick Jagger prezintă un videoclip realizat pentru celebrarea a 150 de ani de la înfiinţarea Royal Albert Hal

Solistul trupei The Rolling Stones, Mick Jagger, prezintă un scurt videoclip cu prilejul sărbătoririi a 150 de ani de existenţă a Royal Albert Hall, celebra sală de concerte din Londra, informează DPA.

Royal Albert Hall, situată în centrul Londrei, a fost inaugurată de regina Victoria în 1871 şi a găzduit concerte, spectacole, ceremonii de decernare a premiilor şi evenimente şcolare.

Pentru a marca aniversarea a 150 de ani de la înfiinţare, angajaţii Royal Albert Hall au compilat un film cu durata de 90 de secunde care conţine materiale de arhivă ale unor evenimente remarcabile găzduite de clădirea londoneză, inclusiv înregistrări inedite cu Jimi Hendrix, un material restaurat al unui concert Led Zeppelin din 1970 şi discursul lui Albert Einstein împotriva naziştilor din 1933.

Videoclipul, care prezintă evenimente din 1933 până în prezent, este acompaniat sonor de vocea lui Mick Jagger, care citeşte poemul ”For Friends Only”, de W.H. Auden.

Materialul a fost realizat de Tom Harper, regizorul filmului de aventură ”The Aeronauts” (2019), iar muzica originală este semnată de compozitorul Steven Price, creatorul coloanei sonore a thrillerului sci-fi ”Gravity” (2013).

”Am câteva amintiri frumoase de când concertam la (Albert Hall) cu Stones în anii 1960 şi când, o dată sau de două ori, a scăpat puţin de sub control, cu fanii entuziaşti care ni s-au alăturat pe scenă şi care aproape au făcut ca spectacolul să se termine brusc – dar am continuat şi ne-am simţit minunat”, a spus Mick Jagger.

Royal Albert Hall şi-a închis pentru prima dată porţile după Blitz (campanie de bombardamente a oraşelor britanice de către Germania nazistă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, n. red.), iar asociaţia care administrează sala a înregistrat pierderi de 34 de milioane de lire sterline (47 de milioane de dolari), fiind nevoită să anuleze peste 330 de spectacole.

Foto: (c) Han Yan/XinhuaSala va fi în continuare închisă şi în ziua aniversară, pe 29 martie, iar celebrările vor fi prelungite până în 2022. AGERPRES

Sursa foto: Mick Jagger/ Facebook.com

Related Articles

Back to top button