Actualitate

Program de masterat în studii despre The Beatles, lansat la o universitate britanică

O universitate britanică a lansat primul program de master în arte care studiază The Beatles şi impactul mai larg al legendarei formaţii asupra muzicii şi societăţii, informează miercuri DPA.

Universitatea din Liverpool, cu sediul în nord-vestul Angliei, a anunţat miercuri că a început să accepte cereri de înscriere pentru un curs din septembrie 2021 intitulat „The Beatles: industrie muzicală şi patrimoniu.

Instituţia a declarat că programul va prezenta interes pentru persoanele care lucrează în prezent în arte, turism şi sectoarele de agrement sau au în vedere o carieră în aceste domenii.

Materialul de studiu implică analiza rolului pe care îl joacă trupa muzică, industriile creative şi în domenii mai largi, precum turismul şi parimoniul.

Studenţii analizează apoi modul în care această influenţă ar putea fi aplicată în diferite locuri, industrii şi contexte din întreaga lume.

„Sunt absolut încântată că suntem capabili să aducem un studiu formal al The Beatles în cadrul Departamentului de Muzică al Universităţii din Liverpool şi Institutul de muzică populară”, a declarat Holly Tessler, cea care conduce acest program.

„Ceea ce face acest MA (master în arte – n.a.) unic este concentrarea sa pe The Beatles într-o modalitate orientată spre viitor”, a adăugat Tessler.

Formaţia britanică The Beatles, fondată la Liverpool în 1960, a câştigat prestigiu internaţional în decursul carierei de zece ani şi este considerată unul dintre cele mai influente şi de pionierat grupuri din istoria muzicii.AGERPRES

Sursa foto: www.liverpool.ac.uk

Related Articles

Back to top button