Antropologie

Românii alocă, în medie, 1.000 de euro pentru achiziţia de sisteme inteligente de monitorizare a locuinţei (sondaj)

Românii investesc, în medie, aproximativ 1.000 de euro în sisteme smart home pentru monitorizarea şi siguranţa locuinţei, iar unu din zece persoane (10%) deţine cel puţin un astfel de produs, arată rezultatele unui sondaj de specialitate, publicat marţi.

Conform datelor centralizate de Assa Abloy România, filială a grupului suedezo – finlandez cu acelaşi nume şi reprezentantul brandului Yale pe plan local, din totalul celor care alocă un buget cuprins între 1.000 şi 1.300 euro pentru achiziţia unui soluţii de securitate inteligente a locuinţei, 45% sunt familişti, cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani.

De asemenea, aproape o treime dintre cei chestionaţi (30%) au între 45 şi 64 de ani, iar un ultim segment, de 25% dintre cumpărători, este reprezentat de către tineri cu vârste între 25 şi 34 de ani, necăsătoriţi, cu un stil de viaţă modern şi care îşi doresc adoptarea imediată a noilor apariţii tehnologice.

Din estimările realizatorilor sondajului reiese faptul că 10,5% dintre români deţin, la momentul actual, cel puţin un produs smart home, în creştere de la 7,9% cât se înregistra în 2019.

Potrivit studiilor realizate de Yale, majoritatea clienţilor a trecut, deja, de la etapa de adoptare timpurie a noilor tehnologii, la cea de acceptare şi cerere a produselor smart home, ţări precum Marea Britanie, Germania şi Statele Unite ale Americii fiind pe primele locuri.

O altă analiză Yale arată că, în următorii trei ani, tot mai multe locuinţe din Europa vor adopta sisteme smart pentru sporirea siguranţei. Astfel, previziunile arată că, în 2023, circa 6 milioane din locuinţele din Marea Britanie vor fi dotate cu sisteme smart, de trei ori mai multe comparativ cu 2018, în timp ce în Germania numărul va ajunge la 5 milioane – în creştere cu 150% faţă de 2018, iar în Franţa la 3,7 milioane.

În România, cele mai întâlnite sisteme smart pentru locuinţe sunt compuse din camere de supraveghere, alarmă şi încuietoare inteligentă.

Yale, unul dintre cele mai vechi branduri internaţionale din lume, este cel mai cunoscut nume din industria încuietorilor, o afacere de familie începută în America de către Linus Yale Jr. care a realizat primele produse având ca punct de plecare o încuietoare bazată pe un mecanism folosit pentru prima dată de vechii egipteni în urmă cu peste 4.000 de ani.

În august 2000, Yale a fost achiziţionată de grupul Assa Abloy, companie suedezo – finlandeză, lider global în soluţii de acces.

Assa Abloy a intrat pe piaţa din România în anul 1994, prin preluarea Urbis – marcă recunoscută a produselor de securitate din România. Pe plan local, compania comercializează soluţii de acces prin divizia Opening Solutions. AGERPRES

Related Articles

Back to top button