Evenimente

Introducere în Istoria Artei – De la Leonardo da Vinci la Salvador Dali

Ai acces la cele mai frumoase tablouri și opere de artă din muzeele lumii. Mai mult, ai și un ghid experimentat, istoric de artă, care știe să te facă atent la detaliile importante care fac farmecul unei picturi.

Ai ghicit! Fundația Calea Victoriei organizează, din 14 septembrie, Cursul online – Introducere în istoria artei. Oriunde te-ai afla, dacă ai internet, poți urmări comod cele 6 întâlniri de curs, în fiecare marți seara, de la 19.00. Cursul e online, live și interactiv.

Lectorul Cosmin Ungureanu îți va oferi informații valoroase despre pictori celebri și opere lor de referință. Cu puțin antrenament și obișnuința de a acorda atenție detaliilor, înveți să descifrezi mesajul pe care îl transmite o pictură, să recunoști perioade și curente artistice.

O să fii fascinat de lucrurile pe care le vei descoperi despre marii maeștri ai Renașterii italiene: Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Rafael Sanzio, Veronese sau Tintoretto, dar și despre vedetele perioadei baroce și clasice: Rembrandt, Caravaggio, Rubens sau Velázquez.

Reprezentanții rococoului și ai neoclasicismului: Jean-Antoine Watteau, Francois Bouche sau Jean-Honoré Fragonard au venit cu propria versiune despre ce înseamnă frumusețe și eleganță, apoi originalii pictori ai secolului XIX: Gustav Courbet, Jean-François Millet, Edvard Munch sau Gustav Klimt au schimbat din nou canoanele artistice.

„Revoluţionarii” secolului al XX-lea și cei mai titrați dintre reprezentanți săi: Pablo Picasso, Paul Cézanne sau excentricul Salvador Dali ne sunt, poate, mai familiari, dar sigur le vei privi cu alți ochi lucrările după ce vei urma acest curs de istoria artei.

Ce zici? Ești gata să-ți rezervi șase seri numai pentru tine, ca să intri în lumea celor care înțeleg arta? Atunci intră pe site, pe pagina cursului și achită taxa de participare – 420 de lei, online sau prin transfer bancar. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări cursul. Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou cursul online de istoria artei, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Related Articles

Back to top button