CulturaDiasporaEvenimente

Atelier online de nutriţie: Cum ne hrănim sănătos?, la Fundația Calea Victoriei

În funcţie de alegerile pe care le facem, ceea ce mâncăm poate să ne menţină starea de sănătate sau, dimpotrivă, să ne orienteze către apariţia diverselor afecţiuni. Dacă vrei să faci o schimbare în noul an, ocupă un loc la Atelierul online de nutriție: Cum ne hrănim sănătos? susținut de lectorul Elena Tănase la Fundația Calea Victoriei.

Din 10 ianuarie, timp de cinci întâlniri săptămânale în serile de luni, de la ora 19:00, vei învăța că nutriţia este o ştiinţă

În momentul de faţă, suntem bombardaţi cu extrem de multe informaţii nutiţionale. Unele corecte, altele aplicabile în anumite circumstanţe, iar altele fundamental greşite. Educaţia nutriţională devine astfel esenţială pentru a te orienta prin mulţimea de articole, reclame, emisiuni tv şi sfaturi mai mult sau mai puţin avizate.

Cursul de nutriţie îşi propune să ofere noţiuni teoretice de bază, precum şi sugestii despre cum pot fi puse în practică „în farfurie”. Cursul aduce şi informaţii de siguranţă alimentară, precum şi argumente ştiinţifice pentru o conduită alimentară corectă.

Noţiunile sunt prezentate din perspectiva unui medic internist, care are întotdeuna în vedere organismul ca întreg. Cunoştinţele dobândite la acest curs de nutriţie îţi vor permite pe de o parte optimizarea alimentaţiei proprii şi a familiei, iar pe de alta îţi oferă abilitatea de a discerne între ce e corect şi ce nu în informaţiile care circulă în media sau în grupurile tale de cunoscuţi.

Temele celor 5 întâlniri sunt:

1. Compoziţia alimentelor şi recomandările nutriţionale în vigoare. Aspecte teoretice & practice.

2. Grupele alimentare, între beneficii şi limite.

3. Digestie, absorbţie, metabolism. Cum arată farfuria sănătoasă?

4. Nutriţia bazată pe dovezi. Ce alimente sunt de ales pentru a ne mentine sanatatea. Ce e mit, ce e realitate?

5. Nutriţia terapeutica – cum putem adapta stilul alimentar, ca parte a managementului celor mai importante boli?

Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou acest curs, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us.

Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile. Cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veți primi un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us.

Lector: Elena Tănase

Dată:10 ianuarie 2022

Oră: 19:00

Ateliere: 5

Frecvenţă săptămânal, luni (cu pauză pe 24 ianuarie)

Vârsta Minimă: 16 ani

Cost: 375 de lei, total pentru 5 întâlniri

Related Articles

Back to top button