Evenimente

Atelier online de scriere creativă, la Fundația Calea Victoriei

Vrei să scrii, dar nu ştii de unde să începi? Fundația Calea Victoriei organizează în 6 ianuarie Atelierul online de scriere creativă, susținut de lectorul Andra Samson.

Te invităm într-o călătorie în care să alungi temerile şi să te apropii mai mult de scris, timp de 5 ateliere săptămânale, în serile de joi, de la ora 19:00.

Vom porni de la un cuvânt şi vom ţese în jurul lui o poveste scurtă. Vom porni de la o poveste personală şi vom croi în jurul ei o haină mai amplă. Vom alege un loc, un timp şi câteva personaje şi vei fi regizorul unei poveşti scrise la cald într-una dintre aceste întâlniri.

Vom povesti despre scriitură, dialog, eroi, compoziţie şi stil. Poate şi despre autori preferaţi. Iar toate acestea le vom face prin exerciţii de scriere, pe care le vom discuta. Liber, fără inhibiţii, într-o joacă un pic serioasă. Cursul îşi propune să fie un fel de şerpaş într-o expediţie în cinci întâlniri în care te vom călăuzi pe cărările scriiturii.

Temele de curs vor fi:

1. Cum creăm arhitectura unei poveşti – scheletul unei poveşti – spaţiu, timp, tema povestirii, ingredientele unei poveşti – stil, ritm, emoţie, vocea naratorului.

2. Cum plămădim intriga – rolul conflictului, relaţia dintre personaje, viziunea rezoluţiei generate de conflict.

3. Cum conturăm un personaj – oglinda sinelui, oglinda celuilalt, scufundarea în trecut şi saltul distopic, dinamica personajelor.

4. Cum construim un dialog – vocea şi credibilitatea personajelor, autenticitate şi plasare în context, (im)predictibilitate în evoluţia povestirii.

5. Cum începem, cum sfârşim – rolul captării şi menţinerii atenţiei, intenţia autorului şi cheia din ochii cititorului, dialog frust şi descriere abundentă.

Despre toate acestea şi găsirea propriei voci în scriitură scriem, povestim, discutăm liber pe marginea textelor. Este vorba despre o împrietenire cu textul care se va modela în aceste întâlniri şi libertatea de a da frâu liber imaginaţiei.

Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou acest curs, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veți primi un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us.

Cursul are loc online

Lector:Andra Samson

Dată: 6 ianuarie 2022

Oră: 19:00

Ateliere:      5

Frecvenţă: săptămânal, joi (o întâlnire durează 2h)

Tip: Practic

Varsta Minimă: 16 ani

Cost: 400 de lei (total pentru 5 întâlniri)

Număr maxim persoane: 19

Related Articles

Back to top button