Actualitate

Casele în care a trăit George Enescu – Eveniment online

Sâmbătă, 20 martie, la 11.00, Fundația Calea Victoriei ți-a pregătit un eveniment online cu jurnalista Dana Gonț, despre Casele în care a trăit George Enescu.

Chiar dacă şi-a construit o singură casă, ale cărei schiţe le-a desenat cu mâna lui, de numele lui George Enescu se leagă mai multe clădiri în care a locuit o vreme. De la cea mai simplă casă ţărănească, la cel mai impozant palat. Fiecare dintre aceste locuri şi felul în care Enescu s-a raportat la ele reîntregesc portretul omului în acelaşi timp genial şi simplu.

Vă invităm să-l cunoaşteţi pe George Enescu şi dincolo de muzica lui. Să parcurgem un traseu asemănător cu cel pe care artistul însuşi l-a făcut înainte de a părăsi România, într-un pelerinaj de rămas-bun de la locurile pe care le iubea şi de la visul său de o viaţă: cel de a se retrage cândva la ţară, în Moldova. Vă purtăm prin locurile copilăriei sale, care şi-au pus amprenta pe întreaga sa creaţie şi existenţă, prin odăile lui, prin grădinile pe care le îndrăgea.

Călătoria virtuală pe urmele lui George Enescu, porneşte de la casa din Liveni în care s-a născut compozitorul, trece pe la casa bunicilor materni din Mihăileni, unde Enescu a petrecut multe vacanţe, de asemenea prin casa tatălui, de la Dorohoi, Vila Luminiş de la Sinaia, conacul de la Tescani şi Palatul Cantacuzino din Bucureşti.

Taxa de participare este 60 de lei și poate fi plătită online. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări evenimentul. Dacă vrei mai multe detalii, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Foto: Dana Gonț

Related Articles

Back to top button