Evenimente

Urmărește episodul 5 din „Vibrația muzicii” – emisiune culturală cu Sandra Ecobescu și Tiberiu Soare

Duminică, 12 septembrie, de la ora 17:00, a fost transmis în premieră pe Canal 33 episodul cinci din „Vibrația muzicii” – emisiune culturală cu Sandra Ecobescu și Tiberiu Soare, concepută de Fundaţia Calea Victoriei în parteneriat cu Canal 33.

            Episodul cu numărul cinci al emisiunii este dedicat fascinației exercitate de muzica romantică. Fie în sălile contemporane de concerte, fie în saloanele parfumate ale secolului XVIII, muzica romantică a fermecat publicul care a găsit prilej să viseze pe acordurile unor opere celebre. Atracția pe care au simțit-o artiștii romantici către istorie și vestigiile acesteia, către Antichitate și Evul Mediu, a dus la conturarea spiritului unei epoci ce a atins și lumea muzicală.

           „Vibrația muzicii” este un dialog lunar între Sandra Ecobescu, președinta Fundației Calea Victoriei și cunoscutul dirijor Tiberiu Soare. Discuția relaxată și deschisă explorează universul muzicii cu marile sale compoziții și curente. Poveștile unor opere, balete și simfonii din muzica clasică alternează cu cele despre muzica zilelor noastre și apropie publicul larg de creațiile marilor compozitori. Cei doi participanți la dialog discută și despre interacțiunea dintre muzică și alte domenii culturale: literatura, pictura sau filosofia.

           Emisiunea poate fi urmărită și pe conturile de YouTube Canal 33 și Fundația Calea Victoriei.

           Episoadele anterioare ale emisiunii au abordat teme precum Capitalele muzicale ale lumii, Muzicieni care au schimbat istoria muzicii, Povești de dragoste celebre sau Muzica sacră și pot fi revăzute AICI.

Emisiune concepută de Fundaţia Calea Victorieiîn parteneriat cu Canal 33.

Emisiune realizata cu sprijinul Casei de Avocatură Bondoc şi Asociaţii.

Emisiune găzduită de Palatul Artmark, Galerie de artă şi casa de licitatii.

Related Articles

Back to top button