Evenimente

Povești și case boierești din Bucureștiul de altădată – Curs online

Descoperă cele mai frumoase povești ale Bucureștiului de altădată prin casele sale de patrimoniu. Află cine a locuit în clădirile pe care le admiri în plimbările tale prin oraș: negustori, pictori faimoși, scriitori, muzicieni, oameni de știință. Ghid prin această lume spectaculoasă îți va fi istoricul Anita Sterea, la cursul ei online Case boierești din București, ce va începe din 18 octombrie, ora 19.00. Cele trei întâlniri ale cursului au loc săptămânal, în seri de luni, pe zoom.us.

Casa Vernescu, Casa Melik, Casa Aman sunt clădiri ce se bucură de o mare mediatizare şi conservare mai ales din cauza instituţiilor pe care le găzduiesc. Dar ce știi, să zicem, despre Casa Arion, Librecht, Mincu sau Chrissoveloni, case foarte bine conservate, însă prea puţin cunoscute de publicul larg?

Toate aceste case boiereşti au fost la timpul lor pline de fast şi somptuozitate, iar unele dintre ele păstrează chiar și acum atmosfera perioadei în care au fost ridicate. La curs afli poveştile lor și ale familiilor boierești care le-au locuit: Brătianu, Vernescu, Titulescu, Monteoru, Mincu, Dissescu, Cesianu.

Ai fost vreodată curios să știi mai multe despre spațiul spectaculos în care funcționează librăria Cărturești din centrul vechi, Muzeul Theodor Pallady sau Observatorul Astronomic? Cursul acesta îți oferă tocmai prilejul pe care-l așteptai – sunt multe de povestit despre Casa Chrissoveloni, Casa Melik – cea mai veche din București – sau casa Amiralului Vasile Urseanu, de exemplu.

Ca să participi, achită online taxa de participare – 240 de lei. Cu o zi înainte de data începerii vei primi pe mail linkul unde poți urmări cursul.

Dacă ai nevoie de mai multe detalii sau vrei să faci cursul cadou, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Related Articles

Back to top button