ALO,ŞEFU` !

05 iulie 2011 Adrian Majuru Editorial

Lumea se dă de ceasul morţii,după ce matale l-ai făcut pe Rege trădător şi slugă la ruşi! Unii te-au catalogat drept ignorant,alţii te-au denumit violator al României,mincinos şi atitudinal incalificabil.

Şi ce dacă? Ai vrut, cu orice preţ, să montezi în spaţiul public o nouă diversiune,şi ai reuşit ,ca de fiecare dată!

În fapt,ai dorit ,cu ardoare, abaterea atenţiei publice de la problemele majore cu care se confruntă; micşorarea salariilor,disponibilizările,noul val de criză,mărirea taxelor, desfiinţarea pensiilor de stat,şi nu în ultimul rând,lipsa de perspectivă a acestei naţiuni !

Tot poporul îţi cunoaşte ,în detaliu,noncalităţile ce te desăvârşesc,şi cu toate acestea,mare parte din el, te-a votat de două ori,recunoscându-se,prin tine,VAI,în atitudine,modalitate de acţiune şi mentalitate !

Se miră unii dintre intelectualii ce te-au susţinut şi,culmea, te susţin , de ideile matale şi de modul,frecvent, grobian de abordare în diferite situaţii. Nu ar trebui să se mire de niciun fel,pentru că ştiau dinainte că datul cu capul în gură nu este ,nici pe departe,un gest cavaleresc,că pocnitul cu dosul palmei peste “bot”,indiferent de viteza “labei “,calculată în pixeli,de cel care nu le are cu genurile şi pluralul limbii române,nu reprezintă un gest de tandreţe ,că folosirea “delicatelor” apelative de tip “găozar” sau “ţigancă împuţită”,nu ar fi tocmai dezmierdări “împănate “cu afecţiuni prezidenţiale,şi că ,peste toate, ai calităţile perfecte (parcă aşa te autodefineai ,nu ? ) unui “mare derbedeu “!

Lumea educată ţi se adrează cu “ Eminenţă “ sau “Domnule”,formulă de adresare pe care matale nu prea o înţelegi,şi,pe bune,nici nu ţi se potriveşte,aşa că prefer să fac un exerciţiu introspectiv de imaginaţie în lumea needucaţilor,care ţi se potriveşte ca o mănuşă,în speranţa că mă vei înţelege mult mai bine,că vorba aceea “ori suntem golani,ori nu mai suntem”, ca pe vremea când băteai barurile constănţene însoţit de cel mai bun prieten “baschetbalist “.

Mincinos ai fost întotdeuna !Inclusiv cu proprii părinţi,pe care i-ai “aburit” cu neruşinare,că intrat-ai la Academia Tehnică Militară.

Şi…ce să mai batem apa în piuă…că devenim redundanţi,şi vorba unuia,vom fi “ejaculaţi “ ,pardon,ejectaţi din pagină !

Să trecem la subiect!

După părerea ta,Regele a fost “trădător” ,atunci când a abdicat,şi ,mai mult, “slugă la ruşi “.Bine,bre !Aşa ai învăţat tu,şi atâta te duce capul!De ce vrem noi să te convigem că este altfel ?

Ne “strofocăm” în zadar,că oricum nu vei pricepe nimic la “what is the heading” (ce cap ţii ), căci ţie nu ţi se potriveşte decât experesia marinărească de “sternway”,adică, “marş înapoi “!

După tine ,nici Titanicul nu s-ar fi scufundat dacă erai tu la comandă şi ai fi răcnit convingător “mind the helm “ (atenţie la cârmă )!

Mare “ old jack “ (lup de mare ) , acestă vizualizare a evenimentelor trecute,la care nu ai luat parte, ţine de zona tulburărilor de personalitate paranoidă,defintă de trăsături esenţiale ca : suspiciozitate exagerată,neîncredere generalizată,controlul fidelităţii şi autenticităţii datelor,faptelor şi situaţiilor,interpretativitate,reţinere,distanţare,ermetizare, şi nu în ultimul rând,tendinţe de putere. Ca trăsături asociate se pot aminti: rigoare logică,argumntativitate şi persuasiune,combativitate şi tenacitate,nevoia de a fi recunoscut,stimat,slabă toleranţă la pierdere,eşec sau frustrare,intoleranţă la minimalizare,rejecţie,ignorare,tendinţă de autonomie,incapacitate de cooperare,exigenţă şi intransigenţă,tendinţă de autovalorizare,atitudine de supraestimare şi fantasme de grandoare şi omnipotenţă,supravalorizarea rangului şi dispreţul pentru cei slabi şi incapabili. Atenţie însă la complicaţii, care se pot materializa în scurte episoade psihotice şi tulburări delirante.

Şi…dacă te ghidezi după părerile frăţiorului,cum că tu nu ai fi abdicat în rolul Regelui,fiind…te-ai dus la vale !

Probabil, dacă ai fi fost Napoleon Bonaparte,nu abicai nici în 6 aprilie 1814 la castelul de la Fontainebleau,şi nici nu semnai tratul ,care reglementa exilul în insula Elaba,fiind astfel păgubit de un discurs magnific către propria-ţi Gardă ,cunoscut în istorie ca “ Les adieux de Fontainebleau “: “ Soldaţi din Vechea mea Gardă,vă spun adio.De douăzeci de ani,v-am regăsit în mod constant pe drumul onoarei şi al victoriei….Cu oameni ca voi,cauza noastră nu era pierdută.Dar războiul era interminabil,ar fi fost război civil şi astfel Franţa nu ar fi devenit decât mai nefericită.Am sacrificat deci toate interesele noastre în faţa acelora ale patriei,plec. Voi,prietenii mei,continuaţi să serviţi Franţa….Dacă am consimţit să supravieţuiesc,este pentru a servi în continuare gloria noastră:vreau să scriu marile lucruri pe care le-am făcut împreună.La revedere,copiii mei !Aş vrea să vă strâng pe toţi la piept,să sărut măcar drapelul vostru”.

Logic,nici a doua oară,în 22 iunie 1815,nu abdicai,după bătălia de la Waterloo, ba mai mult decât atât, dacă tu erai la Waterloo ,şi îi aveai ca adversari pe ducele de Wellingnton şi pe feldmareşalul von Blücher ,cu siguranţă ai fi câştigat bătălia !

Dar…nu ai fost …!

Şi cu toate acestea, câţi cetăţeni contemporani ai Hexagonului l-au declarat trădător pe Napoleon Bonaparte ?

Dar, la Thermopylae,ce-ai fi făcut în locul lui Xerxes ?

Cât priveşte situaţia extremă în care a fost pusă Majestatea Sa Regele Mihai în 1947, lucrurile stau mult mai delicat !

În noiembrie 1947,Majestatea Sa s-a deplasat la Londra la nunta viitoarei Regine Elisabeta a II-a .Se vehiculează ideea că Regele Mihai,nu ar fi vrut să se mai întoarcă în ţară,dar unele personalităţi engleze şi americane,prezente la nunta regală,l-au încurajat să o facă,conform unor “cercuri regaliste româneşti “citate de Washington Post în 31 decembrie 1947.Însuşi,Winston Churchil iar fi spus că :”mai presus de orice,un rege trebuie să fie curajos “,timiţându-l în gura lupului,ştiind cu certitudine soarta acestuia încă dinainte,după ce se înţelesese cu Mareşalul Stalin,vis-à-vis de împărţirea Europei în sfere de influenţă.

ASTFEL,ÎN 30 DECEMBRIE 1947, cu tacurile ruseşti în “ograda”ţării,cu jocurile Marilor Puteri,déjà,făcute,Majestatea Sa este silită să abdice.Citeşte şi tu ,”marinel” mare şi neştiutor ,cum se prezenta actul în formă preconcepută de comunişti (prietenii tăi,care te-au aburcat până la prima funcţie în statul român) :

“ ACTUL DE ABDICARE A REGELUI MIHAI I ,1947,

DECEMBRIE 30,BUCUREŞTI

PRIN GRAŢIA LUI DUMNEZEU ŞI VOINŢA NAŢIONALĂ REGE AL ROMÂNIEI

La toţi de faţă şi viitori,sănătate !

În viaţa Statului român s-au produs în ultimii ani adânci prefaceri politice,economice şi sociale ,care au creat noi raporturi între principalii factori ai vieţii de stat.

Aceste raporturi nu mai corespund astăzi condiţiunilor stabilite de actul fundamental – Constituţia ţării- ele cerând o grabnică şi fundamentală schimbare.

În faţa acestei situaţiuni ,în deplină înţelegere cu factorii de răspundere ai ţării,conştient de răspunderea ce-mi revine ,consider că instituţia monarhică nu mai corespunde actualelor condiţiuni ale vieţii noastre de stat,ea reprezentând o piedică în calea dezvoltării României.

În consecinţă, pe deplin conştient de importanţa actului ce fac în interesul poporului român,

ABDIC

pentru mine şi pentru urmaşii mei la tron,

renunţând pentru mine şi pentru ei la toate

prerogativele ce le-am exercitat ca rege al României.

Las poporului român libertatea de a-şi alege noua formă de stat.

Mihai R.

Dat la Bucureşti

astăzi,30 de3cembrie 1947 “.

Unde este actul de trădare ?

Până şi comuniştii ce au redactat actul scris avură decenţa de nu-l vexa prea tare pe rege !

Şi…iaca după decenii,vii tu în postura de patriot şi te dai “bengos”.

Tu,cel care ai declarat public,că dacă greşeşte,şi pe mama ta o vei deferi organelor de justiţie.Se întoarce domnul colonel în mormânt !

Cine dracul te crede ?

Mai pune mâna pe carte,nu pe cărţile de joc,mai citeşte,eventual,Levantul.

Acestea fiindu-ţi zise,nu-mi mai rămâne decât să te atenţionez cu un “fog horn” (fluier de ceaţă ) !

Mircea Bostan,psiholog

.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
E-antropolog © 2020 . Designed by: Livedesign