Numai un lucru care a fost cu adevarat gandit are norocul sa fie iar si iar „mai bine“ inteles decat s-a inteles chiar el pe sine.

13 ianuarie 2020 Eantropolog Mentalitati

„Singura gandirea originara ascunde in sine acea bogatie care nu poate fi nicicand epuizata, ci doar inteleasa de fiecare data „mai bine“, adica altfel decat o spun nemijlocit cuvintele, in mediocritate nu exista, in schimb, decat ceea ce poate fi inteles, deci nici un lucru care sa cheme mereu la o intelegere si interpretare mai originare, nici un lucru care ar putea el insusi sa provoace timpurile sa recunoasca si sa traduca iar ceea ce de multa vreme parea a fi cunoscut. (…) Numai un lucru care a fost cu adevarat gandit are norocul sa fie iar si iar „mai bine“ inteles decat s-a inteles chiar el pe sine. Dar, atunci, aceasta mai buna intelegere nu este meritul interpretului, ci darul oferit de insusi obiectul interpretarii.“

Martin HEIDEGGER

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
E-antropolog © 2020 . Designed by: Livedesign