Antropologie

Mașina Timpului 7 ★ Buc ★ 50s

Mașina Timpului 7 revine după ceva timp pe 19 februarie la orele 19:30 la Decadance, bar/restaurant cu look retro și vibe contemporan, fix ce trebuie pentru tema prezentării, Bucureștiul în anii ’50, atunci vs. acum.

☆ Anii ’50 = deceniul când represiunea comunistă a atins cote incredibile în România. Capitala încă își revenea după război, iar regimul democrat-popular implementa planuri de dezvoltare. Bucureștiul epocii n-apucase să fie modificat substanțial de reconstrucția postbelică, purta urmele cutremurului din noiembrie 1940 și bombardamentelor din 1944 dar păstra destul de mult aerul orașului interbelic.

☆ Anii ’50 sunt o perioadă relativ necunoscută azi din punct de vedere urbanistic. Vedem poze de atunci și cum arată aceleași locuri în prezent. O luăm la picior prin centru, pe malul Dâmboviței și prin diverse alte zone să explorăm un oraș-tampon prins între clișeul „Micul Paris” antebelic/interbelic și dezvoltarea socialistă postbelică masivă.

––––––––––––-

Suport voluntar: 25 lei

Un eveniment marca Rezistența Urbană
Cu sprijinul T H E N O W . trecutul la prezent
Partener Bucuresti Realist

instagram.com/raidenbucharest
instagram.com/thenow.ro
instagram.com/decadancebar

IMPORTANT: pentru eveniment nu se primesc rezervări, locurile sunt limitate și se ocupă pe principiul „primul venit, primul așezat”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button