Antropologie

Teatrul Bolşoi va difuza cele mai bune spectacole ale sale pe YouTube

Celebrul Teatru Bolşoi din Moscova a anunţat joi că va transmite cele mai bune spectacole ale sale pe YouTube, într-un moment în care peste o treime din umanitate se află în izolare la domiciliu pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, informează AFP.

„Pentru prima dată în istorie, Bolşoi va transmite online o serie de spectacole înregistrate în trecut, care fac parte din colecţia sa de aur”, a anunţat teatrul într-un comunicat.

Începând de vineri până pe 10 aprilie, şase spectacole vor fi oferite spectatorilor pe canalul oficial al Bolşoi de pe YouTube, „fără restricţii geografice”, potrivit aceleiaşi surse.

Baletul „Lacul lebedelor” va fi primul prezentat publicului vineri, de la ora 16:00 GMT, fiind succedat, în zilele următoare, mereu la aceeaşi oră, de opera „Boris Godunov” şi de baletul „Frumoasa Adormită”.

Fiecare spectacol va rămâne disponibil pe YouTube timp de 24 de ore de la difuzare.

„Teatrul a oferit întotdeauna oamenilor emoţii unice, sentimente unice”, îşi aminteşte directorul Bolşoi, regizorul Vladimir Urin.

„Desigur, nu vrem să pierdem contactul cu publicul”, subliniază el, adăugând că speră că această iniţiativă „va ridica moralul şi va aduce măcar o sănătate spirituală celor care iubesc arta teatrului Bolşoi”.

Organizatorii festivalului „Anotimpurile ruseşti” au lansat deja începând de luni un serviciu online gratuit care permite publicului să descopere spectacole de teatru, concerte şi spectacole de balet.

Difuzate în cadrul proiectului „Rămâi acasă cu Anotimpurile ruseşti”, aceste spectacole sunt prezentate de prestigioase colective artistice ruseşti şi de instituţii culturale care au participat la festival.

Zeci de teatre şi opere din întreaga lume, atât din Europa cât şi în Statele Unite, şi-au închis uşile publicului în ultimele zile, în cadrul luptei împotriva coronavirusului, continuându-şi însă prezentarea concertelor şi spectacolelor online.

Până în prezent, Rusia a înregistrat oficial 840 de cazuri de coronavirus, potrivit ultimelor statistici publicate joi.

AGERPRES/

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button