Actualitate

Atelier online de Astronomie: Constelații, sateliți, galaxii

Ce semnificație au constelațiile și cât de mult influențează ele ceea ce urmează să ni se întâmple în noul an? Dacă ești genul care crede în horoscop și cititori în stele, vei fi surprins. 🙂

Constelațiile sunt niște simple convenții și singurul lor rol a fost, de-a lungul istoriei, să-i ajute pe oameni să se orienteze mai ușor în spațiu.

Vei afla mai multe despre asta și despre „secretele” cerului înstelat de la astronomul Adrian Șonka, lectorul Atelierului online de astronomie pe care Fundația Calea Victoriei îl organizează din 12 ianuarie, 2021.

Vor fi 5 seri în care vei învăța, într-un mediu relaxat şi nonconformist, ce se întâmplă pe cer.

Nu tot ce ai văzut în filmele S. F. sau pe youtube e adevărat sau complet, ca informație. Adrian Şonka are multe să-ţi povestească despre roiuri stelare, nebuloase, stele duble, asteroizi şi lungimi de undă.

În cele cinci întâlniri de curs live, interactiv, vei avea destul timp ca să pui întrebări și să discuți cu lectorul despre fenomenele astronomice care te interesează. De exemplu, ai să pleci de la curs cu noţiuni solide şi cunoştinţe temeinice despre poeticele stele căzătoare, ca să ştii exact când e cazul să planifici o excursie nocturnă în natură.

Vei afla lucruri pe care nu le știai despre eclipsele de Lună sau de Soare, despre măsurarea distanţelor din Univers şi ultimele descoperiri ştiinţifice în ceea ce priveşte posibilitatea vieţii pe alte planete.

Atelierul se desfășoară online, marțea, de la 19.00 la 21.00. Taxa de participare – 375 de lei – se poate plăti online, chiar de pe pagina cursului.

Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde vei urmări cursul, live. Trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro dacă ai nevoie de mai multe detalii sau dacă vrei să faci cadou acest curs.

Related Articles

Back to top button