Evenimente

Curs de pictură: Arta Portretului (6-10 septembrie)

Hai să pictăm! Descoperă arta de a face un portret reușit la Cursul de pictură: Arta Portretului, organizat de Fundația Calea Victoriei în perioada 6-10 septembrie, zilnic, de luni până vineri, de la 19.00. Cele cinci întâlniri au loc la sediu – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București. Taxa de participare – 450 de lei, cu materiale incluse – poate fi plătită online, direct de pe pagina cursului.

Află ce altceva transmite privitorului un portret, dincolo de asemănarea cu subiectul, și cum poți face și tu o astfel de lucrare. Nu e greu, îți trebuie însă ceva antrenament și exerciții pe care să le faci sub îndrumarea unui profesionist. Cum se desenează sau pictează diferite tipuri de portret: academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatură? Vei afla pas cu pas, de la primul semn trasat pe coala de hârtie, la tușele finale.

Înveți cum, cu ajutorul liniilor și petelor de culoare, poți surprinde caracterul persoanelor portretizate. În funcție de starea pe care vrei ca portretul tău să o transmită, vei aborda stiluri diferite.

În acest curs afli și exersezi mai multe tehnici de realizare a unui portret, unele dintre ele clasice (desen), rețete păstrate de la marii artiști din istoria artei, iar altele mai creative, cum este tehnica de colaj.

La sfârșitul cursului de pictură, vei avea trei portrete, realizate în stiluri și tehnici diferite (desen, pictură și colaj) și vei fi dobândit noțiunile de bază pentru realizarea unei lucrări din cele mai importante unghiuri (frontal, profil și semiprofil).

Temele cursului de pictură „Arta portretului”:

1 și 2:  Noţiuni de bază despre desen şi caracteristicile unui portret. Desenul unui portret din faţă, profil şi semiprofil (schiţe în creion cu toate cele trei poziţii). Desen în creion şi cărbune pe hârtie.

3. Portret în culoare. Discutăm despre elementele de limbaj plastic (punct, linie, pată), despre acordurile cromatice şi amestecul culorilor, modul în care să folosim toate acestea pentru a face un portret expresiv. Pictură pe carton.

4,5. Compoziţie cu portret. Descompunând în forme geometrice, jonglezi cu culori, contururi şi texturi pentru a da viaţă unui personaj de poveste cu un chip ideal. Tehnică mixtă pe carton (desen, pictură, colaj).

Cursul se va desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 70% (maximum 12 persoane).

Dacă vrei să faci cadou acest curs sau ai nevoie de mai multe informații, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Related Articles

Back to top button