Peste 47% dintre produsele de tip floricele din porumb nu au niciun aditiv alimentar

02 martie 2020 Eantropolog Mentalitati

Peste 47% dintre produsele de tip floricele din porumb analizate de InfoCons nu au niciun aditiv alimentar în conţinutul lor în timp ce 21% din acest tip de produse au în conţinut lor 3 aditivi alimentari, 10,52% au 2 aditivi alimentari iar 21,05% au un aditiv .

Asociaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons a publicat vineri un studiu realizat pe produsele de tip floricele de porumb, în cadrul căruia a analizat 19 tipuri de produse, de la diverşi producători sau importatori.

Aditivul cel mai des întâlnit este E322, în 26,31% din produsele analizate. Alţi aditivi regăsiţi în ingredientele produselor sunt E631 şi E627.

În ceea ce priveşte cantitatea de zaharuri, un produs analizat conţinea 58 de grame de zaharuri la 100 de grame de produs, alt produs conţinea 43 de grame de zahăr la 100 de grame, iar un al treilea produs conţinea 37 de grame de zaharuri la 100 de grame.

Cât priveşte valoarea energetică, cinci produse analizate conţineau peste 500 kcal/100 grame, iar 13 produse conţineau peste 400 kcal/100 grame. AGERPRES/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
E-antropolog © 2020 . Designed by: Livedesign