Antropologie

Timpul petrecut în izolare ar putea duce la creşterea ratei divorţurilor, atrag atenţia avocaţii britanici

Coronavirusul este „foarte probabil” să conducă la o înmulţire a despărţirilor din cauza perioadelor îndelungate petrecute de familii în izolare autoimpusă, susţine o cunoscută avocată britanică specializată în divorţuri, citată miercuri de Press Association.

Baroana Shackleton de Belgravia, printre ai cărei clienţi s-au numărat Sir Paul McCartney, prinţul de Wales, Madonna şi Liam Gallagher, a dezvăluit care sunt estimările din branşa sa în contextul în care un număr tot mai mare de familii intră în autoizolare pentru reducerea răspândirii virusului.

Supranumită „Magnolia de oţel”, pentru abilităţile, dar şi pentru farmecul ei, Shackleton le-a spus colegilor din Palatul Westminster: „Predicţia în rândul avocaţilor (specializaţi) în divorţuri este că, în urma izolării autoimpuse, este foarte probabilă creşterea ratei divorţurilor”.

„De obicei, se înregistrează vârfuri (ale ratei divorţurilor) după expuneri îndelungate în vacanţele de vară şi de Crăciun. Nu este greu de imaginat ce se va întâmpla când familiile vor fi limitate pe o proprietate pentru o perioadă lungă de timp”, a explicat ea.

Opinia sa a fost împărtăşită de avocata specializată în divorţuri Amanda Rimmer, care a declarat că autoizolarea poate aduce la suprafaţă „tensiuni existente”. „Pentru unii, perspectiva de a fi pus în carantină cu partenerul de viaţă reprezintă o ocazie binevenită de a petrece timp împreună, dar pentru alţii, poate aduce la suprafaţă tensiuni existente în relaţia lor”, a adăugat specialista.

„Adesea, când cuplurile se confruntă cu situaţii stresante şi grave, acest lucru îi poate determina pe unii dintre ei să îşi reevalueze viaţa şi ceea ce este important pentru ei. În timp ce încercăm cu toţii să navigăm cât mai bine în timpul acestei pandemii, nu m-ar surprinde dacă, atunci când lucrurile se vor linişti, vom observa o înmulţire a cuplurilor care vor căuta să pună capăt relaţiei lor”, a mai spus Rimmer.

Shackleton a făcut aceste declaraţii în Camera Lorzilor, în timpul celei de-a doua lecturi a proiectului Legii Dreptului Internaţional Privat (Implementarea Acordurilor), notează Press Association. AGERPRES

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button