Aborigenii, cea mai veche civilizație de pe Terra (studiu)

25 septembrie 2016 Eantropolog Antroplogie sociala

Indigenii din Australia, numiți și aborigeni, sunt cea mai veche civilizație de pe Pământ, potrivi unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Copenhaga, semnalează site-ul directmatin.fr.

Sursa foto: atlantablackstar.com

A fost studiat ADN-ul în cazul a 83 de indigeni din Australia și 25 de locuitori din Papua-Noua Guinee, au explicat cercetătorii într-un articol publicat în revista Nature. Ei au putut astfel să reconstituie drumul parcurs de primii aborigeni. Aceștia ar fi primii care au traversat un ocean și ar avea legături strânse cu un hominid din epoca preistorică.

Sursa foto: atlantablackstar.com

Ajunși în Australia venind de pe continentul african acum 50.000 de ani, ei ar fi rămas apoi izolați până la sosirea altor oameni, acum 4.000 de ani. „Ei sunt fără nicio îndoială cel mai vechi grup uman pe care îl putem lega de un loc în particular”, explică profesorul Eske Willersev de la Universitatea din Copenhaga. „De acum, știm că strămoșii aborigenilor au fost primii exploratori”, mai spune acesta.

sursa-http://www.agerpres.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
E-antropolog © 2020 . Designed by: Livedesign