Moldova

HAMUL,ZĂBALA,BICIUL ŞI PLUGUL…

Hopa ! Derbedeii şi golanii acestui neam ne trimit,cu nestăvilită neruşinare ,la muncă.

Suntem un popor,că de naţiune nu poate fi vorba,căci după Dimitrie Gusti citire “ O naţiune lipsită de voinţă recade în starea naturală de popor, devine o simplă comunitate de sânge şi tradiţie, nu şi o comunitate de voinţă, de conştiinţă şi de aspiraţii.Popoarele trăiesc o viaţă pasivă de fatalism şi resemnare. Naţiunile trăiesc o viaţă activă, de luptă pentru un ideal şi de creare a unui destin propriu.De aceea elementul care distinge aceste două trepte de dezvoltare şi ne arată trecerea de la popor la naţiune este voinţa”.

Suntem,deci,un popor de puturoşi şi de beţivani,viciu pe care englezii l-au transformat într-o mare calitate,un popor fără ideal şi lipsit de voinţă. Chiar ne-am luat nasul la purtare după chinuita lovitură de stat din decembrie ? Oare nu ne este ruşine ? Adică, ce vrem noi ?

Să stăm cu burta la soare şi săracul stat să ne dea ?

Statul nu asigură nimic,băi,proştilor ! Şi asta să vă intre bine în capul ăla al vostru în care se fac sinapsele între un neuron şi un spermatozoid.

Statul nu dă locuri de muncă,nu asigură siguranţa cetăţeanului,nu se ocupă de asistenţa socială,nu se îngrijeşte de starea de sănătate a cetăţenilor săi .

Statul,cel mai mare hoţ într-o societate democratică reprezentativă,livrează neîncredere ,taxe,stres,nesiguranţa zilei de mâine,greve la nivel naţional,foame,frică, frig existenţial ,reformă ciclică în funcţie de ce partid vine la putere ,proporţional cu numărul de capete pătrate ce conduc dezastruos ministerele , şi nu în ultimul rând multă harababură pentru ca nimic să nu fie clar,iar ei,cei care conduc să fure în voie cu acte în regulă !

Statul asigură oportunităţi ! Vă este clar !

Oportunitatea de a fi umilit,de a fi şomer ,de a avea salariu de mizerie , de a fi considerat un număr din perspectiva colectorului de impozite , de a fi arestat când şi cum îi vine pe chelie judecătorului de tip Stalinist,cel care şi pe vremea “odiosului” răspundea la comandamentele sociale ale comuniştilor. Statul roman îţi asigură oportunitatea de a muri cum doreşti,aruncându-te de pe bloc,dându-ţi foc,otăvindu-te ,spânzurându-te,înecându-te ori făcând greva foamei ! Cinstit vorbind,dacă ne-am gândi mai profund am mai putea identifica şi alte căi de sfârşenie,dar îi lăsăm pe cei de la conducere să-şi pună imaginaţia la lucru,căci cu siguranţă vor descoperi ingenioase metode la care noi păcătoşii contribuabili nici nu am gândit vreodată.

Statul este cel mai prost manager din câţi există pe lume,şi cu precădere statul român, şi de aceea se cade a privatiza totul de la lingură la strachină prin intermediul celor de la guvernare ,astfel încât strapii acestui neam să-şi rotunjească veniturile şi burţile prin strângerea de şpăgi grase.

Mă întreb în mintea mea proastă,oare pe cine trebuia să căsăpim pe bune în decembrie 1989 ?

Păi,dacă ştiam ce mare jale ni se rezervă,mai săream noi ca popândăii la răzmeriţă ?

Acum,regretele sunt tardive, iar lacrimile s-au transformat în sarea necesară micului “mic” dejun,unica şi nesăţioasa noastră masă zilnică.

Aşa se întâmplă când nu caşti ochii,se cască prăpastia existenţială !

Aceşti derbedei şi golani ai neamului au dus-o bine şi în comunism,fiind cadre de nădejde ale sistemului dictatorial, şi o duc bine şi în prezent pentru că fură şmecheri şi ne îmbrobodiră cu promisiuni după care ne puseră hamul pe trupul tăbăcit de muncă şi nevoi,apoi ne montară ca briliant,zăbala în “ bot”,şi în vreme ce noi trăgeam cu opinteli plugul nădejdii ei dădeau şi dau cu năduf în noi cu biciul, şfichiuindu-ne dezideratele !Toţi au folosit din plin aceleaşi tehnici de maipulare întru nefericirea noastră ! Dar ca acum parcă nu fu niciodată !

Dar cine sunt aceşti derbedei şi de unde apărură ?

Care mai de care !

Unul care cutreierând mările şi oceanele lumii sub acoperire ,ca informator şi gradat al organelor de represiune securisto-comuniste, după ce dădu cu capul în gură tuturor opozanţilor,făcu apoi bişniţă la cote înalte cu ţigări,casetofoane,carpete cu “Răpirea din Serai”,whisky ,blugi şi alte cele,altul fost utecist la vârf şi mare admirator al “Dictatorului “care din dragoste neţărmurită îi trimitea scrisori de credinţă,cel de capul căruia tac-su spargea ouăle de “Sfintele Sărbători de Paşte”, unul care din tâmplar şi traficant recunoscut de valută ajunse să conducă “ministerul liniştii” noastre,alta pe care în afară de coapse şi lecţiile de logopedie luate în timp nu o recomandă “nothing”, şi alţii de aceiaşi factură umană.

Valori umane de necontestat !

Aceştia puseră hamul şi biciul pe noi şi ne exploatează de ne sar fulgii !

Când ne vom dezmetici ,vom hălădui bezmetici pe câmpiile regretelor,căci nimic nu va mai fi de redresat,într-o ţară în care ei se aleg între ei,se fac legi de încorsetare a libertăţii de gândire , de mişcare şi atitudine !

Asta da ,DEMOCRAŢIE !

Hai,du-te-n mă-ta ,că prea le vezi în negru,vor zice unii !

Vopsiţi-le voi în gri,sau daţi cu spor la bidineau propagandei că poate s-or albi cu toatele !

autor: Mircea Bostan

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button